Tambours Haves Venner om den nye pavillon i haven

Tambours Haves Venner om den nye pavillon i haven

17-09-2024, 11:04 - Nordenskov

Forfatter:

Mandag inviterede foreningen Tambours Haves Venner til pressemøde med en spændende fremvisning af tegninger og billeder af den nye pavillon som man ønsker opført i Tambours Haves, og som er udarbejdet af en nedsat arbejdsgruppe og med stor støtte og rådgivning af arkitekt Lars Sønderskov fra GPP-arkitekter i Århus.
Formand for foreningen Poul Verner Christensen kunne indledningsvis fortælle at projektet er blevet støttet med et generøst sponsorat på 300.000 fra en tidligere medarbejder i haven, nemlig Jens Oluf Nielsen fra Øse, og som i dag bor på Ældrecentret Solhøj i Nordenskov.
I forbindelse med dette projekt har foreningen haft nedsat en fondsgruppe som alene skal arbejde med at tiltrække midler til projektet fra forskellige fonde og puljer, og Varde Kommune har vist stor interesse og velvilje for projektet, så måske de også vil blive spurgt om en økonomisk håndsrækning til projektet, udtaler Poul Verner Christensen.
Styregruppen og arkitekten har i udarbejdelsen af projektet haft blikket rette mod at sikre fleksibilitet i indretningen, samt bæredygtighed i materialevalget. Ligeledes har det været vigtigt at indpasse byggeriet i respekt for ånden i haven og i respekt for havens grundlægger Gerhard Tambour.
Med byggeriet af den nye pavillon er bestyrelsen sikker på at det vil bidrage til at øge besøgstallet, og samtidigt sikre muligheden for nye og større arrangementer i årene fremover. Hvis alt går efter planen, håber bestyrelsen at pavillonen vil stå færdig i 2026/2027.

Foto: Steen Kristensen