Sidste nyt vedrørende LAR 4 projektet og indkaldelse til Borgermøde

Sidste nyt vedrørende LAR 4 projektet og indkaldelse til Borgermøde

30-06-2024, 03:37 - Nordenskov-den grønne landsby

Forfatter: Jens Dicksen Jensen

LAR-arbejdsgruppen i Nordenskov har afholdt flere afklarende møder med Varde Kommune siden det sidste borgermøde den 5. december 2023. Vi er nu nået til et punkt, hvor det er tid til at afholde et nyt borgermøde for at præsentere, det opdaterede projekt. Siden det sidste møde er der sket betydelige ændringer i LAR-projektet.

 Sidst vi var samlet var det om et projekt der, som det grønne element, havde en grøn afvandingsgrøft i den ene side af vejene.

Derudover var vejene foreslået meget indsnævret i en såkaldt 2 minus én vej.                 

Politiet blev forelagt projektet og det resulterede i et afslag fra politiets side. Specielt vejdelen med en stærkt reduceret vejbredde kunne ikke accepteres

Politiets afgørelse havde den konsekvens, at der dermed ikke var plads til afvandingsgrøften i siden af vejene! 

Projektet skulle derfor helt nytænkes.

Det nye design inkluderer nu bredere veje og nedsivningsbede til opsamling af vejvand. Disse bede vil blive beplantet med buske og lignende samt vejtræer for at bryde det åbne rum, samtidig med at vejene vil have et mere naturligt forløb. Det nye projekt er lidt mindre radikalt end det første, og vi ser frem til at diskutere det med jer på det kommende borgermøde.

Planen er at realisere projektet i 2025. Tidsplanen er blevet udskudt en smule på grund af vores ønske om at koordinere med kloakarbejdet og fjernvarmeprojektet, så byen ikke bliver gravet op flere gange.

Vi vil uddybe dette på borgermødet, som bliver mandag d. 12. august kl. 17.00 – 19.00 i Medborgerhuset

Sæt kryds i kalenderen allerede nu.

Der vil blive udsendt en indkaldelse med dagsorden til mødet indenfor kort tid.

Hilsen LAR- arbejdsgruppen