Bjarke Ingels udstiller vestjysk bunkermuseum i Washington

Bjarke Ingels udstiller vestjysk bunkermuseum i Washington

23-02-2015, 10:17

Forfatter: TistrupNews - RSS

Bjarke Ingels udstiller vestjysk bunkermuseum i Washington

 

På the National Building Museum i Washington DC viser arkitekt Bjarke Ingels udstillingen Hot to Cold. Et af de udstillede projekter er det spektakulære, underjordiske museum, der opføres ved Atlantvoldens gamle kanonstillinger i Vestjylland, midt i klitlandskabet og kun et stenkast fra det brusende Vesterhav.

 

ARKITEKTUR UNDER JORDEN

BIG (Bjarke Ingels Group) er tilbage med en storslået udstilling på the National Building Museum i den amerikanske hovedstad. Denne gang med HOT TO COLD: an odyssey of architectural adaptation, der tager publikum fra de varmeste til de koldeste steder på kloden, og viser hvordan arkitekturen følger landskab, kultur og klimatiske forhold.

 

Med på udstillingen er det delvist underjordiske Museumscenter Blåvand, der netop nu opføres ved Danmarks vestligste punkt, Blåvandshuk.

Museet opføres i klitlandskabet som en del af Atlantvoldens Tirpitz-stilling, som den tyske besættelsesmagt opførte under Anden Verdenskrig. Museet indkapsles i den gamle jordrampe, som blev brugt til at anlægge de største kanonbunkers på vestkysten.

 

Med udgangspunkt i bunkeren skabes der et museumscenter, der kan formidle historien om Atlantvolden. Ikke med fokus på beton og kanoner, men på de mennesker, der byggede og bemandede kanonerne.

 

Udstillingen HOT TO COLD: an odyssey of architectural adaptation vises på the National Building Museum i Washington DC fra 24. januar til 30. august 2015, hvor bunkermuseet er i selskab med blandt andet BIG’s ikoniske W57-bygning fra New York og Rose Rock International Financial Center i Kina.

 

 

MEDIEKONTAKT

Claus K. Jensen, direktør

Museet for Varde By og Omegn

Direkte: 76 77 91 00 | Mobil: 29 38 66 64 | ckj@vardemuseum.dk

 

 

FAKTA

Det kommende Museumscenter Blåvand bliver på 2.500 m2 og kommer, foruden ankomstområde, butik og café, til at bestå af fire store udstillingsrum omkring et centralt fordelings- og anslagsrum.

Blåvand-området er Danmarks næststørste turistdestination efter København.